En fin artikel från hemmafronten

hw-vf2Efter en liten ”uppvärmningsintervju” för Arbetsförmedlingens interntidning På Jobbet var det så dags för att prata med massmedia på allvar. Värmlands Folkblad var intresserade av att skriva om Skymningseld och mitt författarskap i stort.

Det var en märklig och ovan känsla att bli intervjuad. Det är inte så att jag är ovan vid intervjusituation, den har jag varit i tusentals gånger men då alltid som den som ställer frågorna. Jag tror det skulle vara nyttigt för alla journalister att någon gång få uppleva hur det är att sitta vid andra änden av bordet 🙂 Jag bestämde mig för att inte vara en sån där bråkig jäkel som prompt ska se alla citat i skrift för att kunna skicka en hel ändringskatalog tillbaka. VF:s kulturredaktör, Erik Segerpalm, som genomförde intervjun förvaltade förtroendet för artikeln blev  bra och rättvisande.

Möjligtvis kan man få uppfattningen att jag inte på något sätt vill associeras med fantasy, vilket inte stämmer, men det har nog snarare med min begränsade erfarenhet av genren att göra. Jag vill bara inte att läsarna blir besvikna för i min bok finns inga drakar, magiska svärd eller påhittade länder. Det fantastiska finns där, absolut, men jag har alltid varit av uppfattningen att det fantastiska är som bäst när det kontrasteras mot det vardagliga. För att uttrycka saken enkelt, den dagen då jag erövrat epitetet ”Sveriges svar på Stephen King”, då är jag framme.

Till VF:s artikel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.